Roparun 2019

Ik had mezelf eigenlijk voorgenomen niet al te veel meer te schrijven over hardlopen. Just do it. Maar dit was wel een bijzondere dus een verhaaltje waard.

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend dan eindelijk zover.; de RopaRun! En voor de duidelijkheid, die voorbereidingen bestonden slechts voor een deel uit trainen. Het grootste deel bestond uit het werven van fondsen en het ophalen van donaties om het goede doel te steunen. Palliatieve zorg (meestal vanuit een hospice) voor ongeneeslijk zieke mensen. 

Maar los daarvan, uiteindelijk zal er natuurlijk wel gelopen worden. Laat ik beginnen met een korte uitleg omdat we weleens vragen krijgen wat die Roparun nu eigenlijk is en hoe het werkt:

(meer…)

Lees verder

Beste Kees,

Tenminste, ik hoop dat ik je Kees mag noemen. Ik denk nl. dat we behoorlijk veel met elkaar gemeen hebben. We wonen immers op een steenworp afstand van elkaar en zijn zelfs in hetzelfde jaar geboren. En dat schept een band of niet Kees?
En en met die speciale  band die ik voel, herken ik direct jouw onuitgesproken hulpvraag. En geloof me, de oplossing is eenvoudiger dan je zelf denkt. Maar is dat niet meestal zo wanneer je vast zit in je beperkende overtuigingen? 

(meer…)

Lees verder

Meer dan een beetje verdrietig

Op Facebook worden we bedolven onder de petitie om de ondertekenaars van de “Nashville-verklaring” strafrechtelijk te vervolgen. Hoezo een petitie? Als blijkt dat sprake is van een strafbaar feit dient het OM tot vervolging over te gaan. Natuurlijk heb ik de petitie ondertekend maar belangrijker is dat we de boevenbende aanpakken die al haar eigen misstanden bedekt met “Gods zegen” en de echte liefde zodra deze buitenechtelijk en/of niet heteroseksueel is, af doet als een ziekte die (desnoods door middel van verkrachting!) genezen kan worden.

Een boevenbende is wat mij betreft een terechte benaming voor een club die haar tentakels diep in onze maatschappij verankerd heeft en die al eeuwenlang crimineel bezig is. En hoewel ik me ervan bewust ben dat deze bende bestaat uit een aantal geledingen, scheer ik ze bewust over één kam. De ene tak houdt zich bezig met kindermisbruik, veel diefstal, en weinig daadkracht (katholieke kerk) terwijl de gereformeerde kant zich vooral bezig houdt met het zaaien van tweespalt en het discrimineren van hele bevolkingsgroepen.

(meer…)

Lees verder

Welkom terug in de 21ste eeuw

“Yo, eey vriend, hoe gaat het?”. “Ja wel goed, druk hé”. Veel conversaties beginnen op deze manier.
Drukdrukdruk. Vrijwel iedereen klaagt erover. En als je dan vraagt waar iemand zoal druk mee is:

  • Kind(eren) die opgevoed “moet(en)” worden
  • Werk- Huishouden
  • Alle contacten die onderhouden (moeten) worden
  • Van alles op de hoogte moeten/willen blijven
  • Alles mee willen maken 

Ook op de vraag “denk je dat we nu drukker zijn dan 50 jaar geleden?” zul je menigeen bevestigend horen antwoorden. Ondanks alle hulpjes in het huishouden en de dingen die we uitbesteden.  En ondertussen besteden we gemiddeld bijna 2,5 uur aan onze smartphone per dag om maar niet te spreken over het aantal uren TV of Netflix per week.
Trek ik dat door naar mijn eigen situatie kan ik je geruststellen.

Ik heb het niet druk en ik ben niet druk. Ik heb namelijk geleerd keuzes te maken.

(meer…)

Lees verder

En nu is het klaar met het geouwehoer ;-)

Op 4 november 2014 heb ik een stukje op mijn website geplaatst over stoppen met roken en de wijziging in levensstijl die er uiteindelijk toe geleid heeft dat het stoppen met roken succesvol werd.

Hieronder nog een korte samenvatting zodat jullie dat verhaal niet opnieuw hoeven lezen:

Op 1 spetember 2013 ben ik gestopt met roken. Omdat ik daarvoor al een groot aantal pogingen achter de rug had, wist ik wat me te doen stond om definitief te kunnen stoppen. Mijn levensstijl moest om. Gelukkig wist ik dat al eerder want in de zomer van 2014 heb ik een vriend van ons (Jurjan) beloofd om het jaar daarop met hem mee te lopen met de rondjes die hij minstens drie keer per week in de buurt van de camping liep. Die belofte ben ik nagekomen 😉

(meer…)

Lees verder

Het loopt hard en het…

Zondag 1 september 2013. De eerste dag van mijn nieuwe leven. Talloze pogingen achter de rug maar dit keer gaat het echt lukken. Ik heb me immers nooit zo goed voorbereid als nu. Niet alleen mijn nicotineverslaving behoort vanaf vandaag tot het verleden, ook de talloze valkuilen waarmee ik weer terugviel in mijn oude gewoonten heb ik geëlimineerd. De spanning die dit voornemen tot gevolg heeft, kan het best omschreven worden als een lichte nervositeit omringd door een dun randje twijfel. Twijfel of ik overal aan gedacht heb, of ik alle valkuilen wel goed in beeld had en of ik voldoende zicht heb op de verschillen in gemoedstoestand die stoppen met roken teweeg zal brengen. Het is immers niet niets, van 40 sigaretten per dag naar nul. Cold turkey want afbouwen werkt niet. En cold turkey kan alleen als al die receptoren in mijn vertroebeld brein weer rechtgezet zijn. En daarvoor heb ik een doel gedefinieerd.

(meer…)

Lees verder

Auteursrechten vs piraterij

Auteursrechten vs piraterij

Ooit heb ik geschreven dat ik me schuldig maakte aan het illegaal downloaden van muziek, software en films. De reden hiervoor was simpel. Als je een nummer mooi vond moest je maar meteen de hele CD kopen. Als je eenmalig een afbeelding wilde maken (hobbymatig) moest je maar voor € 800,- photoshop aanschaffen (even los van de open source alternatieven).  Let wel: ik ben graag bereid een schappelijke prijs te betalen voor een product dat ik gebruik. Ik was alleen niet bereid buitenproportionele bedragen neer te tellen of  producten af te nemen waarvan ik 80 of 90% niet gebruik (CD’s).

Dankzij het baanbrekende werk van Apple en de Itunes store is de markt voor muziek en software behoorlijk wakker geschud. Hierdoor kun je muziek per nummer kopen voor € 0,99 en is de software voor zeer schappelijke prijzen beschikbaar. Een upgrade van je OS op een Mac kost bijv. slechts € 29,99 waar je voor Windows 8 Professional nog steeds € 279,99 moet neerleggen. Een upgrade is ook nog steeds rond de € 60,-.

(meer…)

Lees verder
Sluit Menu