Berichten uit mijn persoonlijke leven of vanuit mijn persoonlijke overtuiging(en)

Onderwijs

Vorige week heb ik een, voor jullie wellicht verrassende, poging gewaagd om toe te treden tot het gilde der leerkrachten in het basisonderwijs. Deze mogelijkheid heb ik 6 jaar geleden…

Lees verder Onderwijs

Einde van een tijdperk

Dit weekend nemen we afscheid. Afscheid van een object waaraan we zoveel herinneringen koesteren. Dat begon al 20(!) jaar geleden toen Daan haar eerste volledig zelfstandige huisje in ging richten.…

Lees verder Einde van een tijdperk

Roparun 2019

Ik had mezelf eigenlijk voorgenomen niet al te veel meer te schrijven over hardlopen. Just do it. Maar dit was wel een bijzondere dus een verhaaltje waard.

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend dan eindelijk zover.; de RopaRun! En voor de duidelijkheid, die voorbereidingen bestonden slechts voor een deel uit trainen. Het grootste deel bestond uit het werven van fondsen en het ophalen van donaties om het goede doel te steunen. Palliatieve zorg (meestal vanuit een hospice) voor ongeneeslijk zieke mensen. 

Maar los daarvan, uiteindelijk zal er natuurlijk wel gelopen worden. Laat ik beginnen met een korte uitleg omdat we weleens vragen krijgen wat die Roparun nu eigenlijk is en hoe het werkt:

(meer…)

Lees verder Roparun 2019

Welkom terug in de 21ste eeuw

“Yo, eey vriend, hoe gaat het?”. “Ja wel goed, druk hé”. Veel conversaties beginnen op deze manier.
Drukdrukdruk. Vrijwel iedereen klaagt erover. En als je dan vraagt waar iemand zoal druk mee is:

  • Kind(eren) die opgevoed “moet(en)” worden
  • Werk- Huishouden
  • Alle contacten die onderhouden (moeten) worden
  • Van alles op de hoogte moeten/willen blijven
  • Alles mee willen maken 

Ook op de vraag “denk je dat we nu drukker zijn dan 50 jaar geleden?” zul je menigeen bevestigend horen antwoorden. Ondanks alle hulpjes in het huishouden en de dingen die we uitbesteden.  En ondertussen besteden we gemiddeld bijna 2,5 uur aan onze smartphone per dag om maar niet te spreken over het aantal uren TV of Netflix per week.
Trek ik dat door naar mijn eigen situatie kan ik je geruststellen.

Ik heb het niet druk en ik ben niet druk. Ik heb namelijk geleerd keuzes te maken.

(meer…)

Lees verder Welkom terug in de 21ste eeuw

En nu is het klaar met het geouwehoer ;-)

Op 4 november 2014 heb ik een stukje op mijn website geplaatst over stoppen met roken en de wijziging in levensstijl die er uiteindelijk toe geleid heeft dat het stoppen met roken succesvol werd.

Hieronder nog een korte samenvatting zodat jullie dat verhaal niet opnieuw hoeven lezen:

Op 1 spetember 2013 ben ik gestopt met roken. Omdat ik daarvoor al een groot aantal pogingen achter de rug had, wist ik wat me te doen stond om definitief te kunnen stoppen. Mijn levensstijl moest om. Gelukkig wist ik dat al eerder want in de zomer van 2014 heb ik een vriend van ons (Jurjan) beloofd om het jaar daarop met hem mee te lopen met de rondjes die hij minstens drie keer per week in de buurt van de camping liep. Die belofte ben ik nagekomen 😉

(meer…)

Lees verder En nu is het klaar met het geouwehoer ;-)

Het loopt hard en het…

Zondag 1 september 2013. De eerste dag van mijn nieuwe leven. Talloze pogingen achter de rug maar dit keer gaat het echt lukken. Ik heb me immers nooit zo goed voorbereid als nu. Niet alleen mijn nicotineverslaving behoort vanaf vandaag tot het verleden, ook de talloze valkuilen waarmee ik weer terugviel in mijn oude gewoonten heb ik geëlimineerd. De spanning die dit voornemen tot gevolg heeft, kan het best omschreven worden als een lichte nervositeit omringd door een dun randje twijfel. Twijfel of ik overal aan gedacht heb, of ik alle valkuilen wel goed in beeld had en of ik voldoende zicht heb op de verschillen in gemoedstoestand die stoppen met roken teweeg zal brengen. Het is immers niet niets, van 40 sigaretten per dag naar nul. Cold turkey want afbouwen werkt niet. En cold turkey kan alleen als al die receptoren in mijn vertroebeld brein weer rechtgezet zijn. En daarvoor heb ik een doel gedefinieerd.

(meer…)

Lees verder Het loopt hard en het…

Gestopt

Sinds ruim 2 weken ben ik er mee gestopt. Niet rustig afbouwen maar gewoon “cold turkey”. Meerdere pogingen zijn hieraan vooraf gegaan zoals het boek van Allan Car, een laserbehandeling, een online coachingstraject tot ik uiteindelijk de methode gevonden denk te hebben waarmee ik er definitief vanaf kom.

Welke methode dat is? Klik op “verder lezen” om daar achter te komen…

(meer…)

Lees verder Gestopt

Verwarring…

Zoals velen van jullie weten ben ik ongeveer 2 maanden geleden in mijn proeftijd staande gehouden wegens het overschrijden van de maximumsnelheid op de snelweg met meer dan 30 kilometer…

Lees verder Verwarring…