Nieuwe brommert!

Donderdagochtend de grijze VFR opgehaald en meteen door moeten rijden naar mijn werk. Wat een straf! (not). Kortom de eerste 200 kilometer zitten erop. Ff korte toelichting: Ben adviseur van beroep en wordt daarvoor van hot naar her gestuurd. Daarom maakte het ook niet zoveel uit dat ik op 100 kilometer afstand van kantoor woon. Ben alleen nu even zonder opdracht en mag iedere dag op en neer van Zoetermeer naar Vlijmen. Met de nadruk op mag!

Mijn eerste ervaringen

Positief:

 • Windbescherming => Met 135 km/u kon ik mijn vrouw nog prima verstaan aan de telefoon 😉
 • Filerijden => Niet het gevoel dat ie breder is dan de F800ST. Kwam overal vlot doorheen, pakte perfect op in z’n 3 met 30 km per uur (hoe lui wil je rijden…)
 • Geen koude voeten! Heb afgelopen winter behoorlijk afgezien op de F800. Ben 1 keer halverwege omgekeerd, verder geen dag overgeslagen. Wel iets meer thuis gewerkt.
 • Kuipverbreders zijn merkbaar. Zelfs zonder handvatverwarming is het te doen.

Lastig:

 • Hij verleidt me…
  Ff toelichten: Bij een inhaalmanoeuvre draaide ik even het gas open. Bijna ongemerkt zat ik op 190. Gauw weer het gas dicht want ik zit in mijn proeftijd (Twannie is in 2 jaar tijd 3 keer met meer dan 30 km/u te stout geweest…)
 • Handvatverwarming is nog niet binnen. Kon warmer.
 • Zijkoffers zijn nog niet binnen. Krijg wel de laptop mee met een eigen topkoffer maar de schoenen onder het kostuum moeten in een rugzak.
 • Ik ben nog niet zo intuitief. Voorbeeldje: De knipperlichten zaten bij de F800 links en rechts op het stuur. Nu zit ik weer na te denken. Over een week weet ik niet beter.
 • Snapte vandaag geen … van het alarm. Is drie keer afgegaan. Zojuist maar eens de handleiding doorgelezen en het is eigenlijk heel simpel: Je moet ‘m binnen 60 seconden na gebruik echt op contact zetten en niet alleen de sleutel in het contact steken. Dan denkt ie namelijk dat er na 60 seconden met het contactslot gerommeld wordt.


Kortom, over 2 weken kun je een heel ander verhaal verwachten 😉

Geef een reactie