Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

1. De aanschaf

Sinds ik vorig jaar de diagnose reuma kreeg, is er best wat veranderd. Langzaam nemen de klachten iets toe waardoor ik afscheid moest nemen van zowel hardlopen als windsurfen. Met name het afscheid van het windsurfen was pijnlijk. Het spelen met wind, water en elementen was meer dan een hobby. En wat doe je als windsurfen niet meer lukt? 

Dan ga je nadenken. En eigenlijk begon vorig jaar het idee wortel te schieten om de surfplank(en) te vervangen door een zeilboot. 

Maar ja, zonder ook maar een meter (sorry, zeemijl) gezeild te hebben is het best een uitdaging om “zomaar” even over te stappen.

Maanden heb ik besteed aan het bekijken van Youtube filmpjes en advertenties. Het ene schip nog mooier dan het andere en langzamerhand begon het idee meer vorm te krijgen. Tijd om het idee ook om te zetten in een plan. En dat plan zag er in mei dit jaar nog als volgt uit;

  • We gaan ons op het gemakje oriënteren op prijzen en mogelijkheden
  • We boeken een week zeilvakantie in oktober om vast te stellen of we denken dat zeilen echt zo leuk is als we denken. En niet onbelangrijk; of we denken dit zo te kunnen leren dat we veilig op het water kunnen spelen
  • Ik begin alvast met het vaarbewijs. Niet verplicht, wel zo handig.
  • Na de zeilvakantie gaan we kijken en eventueel aanschaffen

Maar het liep ietsje anders.

Het boeken van de zeilvakantie is gelukt. We hebben bewust gekozen voor een niet al te grote boot zodat we niet meteen teveel verwend zouden zijn door de ruimte die een boot te bieden heeft. Dus een boot van ongeveer 7,5 meter geboekt. De eerste twee dagen met schipper zodat we tegelijkertijd zeilles kregen en als iedereen van mening was dat het verantwoord was om zelfstandig door te varen, zouden we de rest van de week alleen verder gaan. 

Ondertussen waren we nog steeds druk aan het kijken naar interessante advertenties en jawel hoor, anderhalve maand voor onze zeilvakantie kwamen we een pareltje tegen waarop ik gewoon móest reageren. Bij serieuze interesse konden we binnen twee dagen langskomen. En of die interesse serieus was! Nu hadden we wel met elkaar afgesproken dat we een aankoopkeuring als ontbindende voorwaarde aan de aanschaf zouden stellen en ik heb nog even geprobeerd tijd te rekken door die aankoopkeuring in te plannen na onze zeilvakantie. Maar omdat de verkoper ook weer een boot op het oog had, ging dat te lang duren. Het resultaat: de aankoopkeuring was positief, de prijs was ok dus de deal was snel gesloten.

En toen hadden we ineens een zeilboot. Zonder ook maar enig idee hoe zo’n ding werkt…

Abonneer je op de nieuwsbrief

Wil je automatisch een berichtje wanneer ik iets nieuws geschreven heb? Abonneer je dan op de nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.